Ingredients
-
1 st Granatäpple
-
250gram Oliver - SvartaUrkärnade
-
250gram Oliver - GrönaUrkärnade
-
0,5 dl Persilja - färskHackad
-
0,5 dl Mynta - färskHackad
-
1 dl Valnötter
-
1 msk Granatäppelsirap
-
1 msk Rapsolja
-
Salt & Peppar
Directions
Den här persiska olivsalladen är en fröjd för både öga och gom. Jag serverar den alltid vid festliga högtider och det är en sidosallad som passar till det allra mesta. Du kan även ha vitlök i men i mitt recept som jag delar nu kör jag utan.
Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
- Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka sedan nötterna.
- Hacka persiljan och myntan.
- Skala och kärna ut granatäpplet.
- Blanda de gröna och svarta oliverna i en skål tillsammans med granatäpplekärnorna, de hackade nötterna, persiljan och myntan.
- Tillsätt salt och peppar, rapsolja och granatäpplesirap.
- Blanda väl och ställ kallt i kylskåpet minst 1 h så att smakerna sätter sig. Servera och njut!