Ingredients
-
1 st Hel kyckling
-
2 st Citron
-
1 st Lök - gul
-
2 klyftor Vitlök
-
1,5 dl Persilja - färskHackad
-
1 tsk Kycklingkrydda
-
Salt & Peppar
-
1,5 tsk Rapsolja
Directions
Ljuvligt doftande citronkyckling med vitlök och persilja, toppad med syrliga berberis. Att laga mat i ugnen är både enkelt och gott och den här rätten är inget undantag, bilden gör den inte rättvisa för jisses vad god den är. Serveras förslagsvis med potatis eller ris.
Tips: på mitt instagramkonto finns detta recept sparat som en steg för steg videotutorial.
- Sätt ugnen på 190 grader (varmluftsugn).
- Hacka löken och ställ åt sidan.
- Hacka persiljan och lägg i en skål. Pressa vitlöken över och tillsätt kryddorna.
- Pressa i saften från en halv citron, tillsätt även rapsoljan och blanda ihop.
- Massera in kycklingen med blandningen.
- Fyll kycklingen med citronhalvan som saften använts ifrån.
- Klyfta 1,5 citron och ta bort alla kärnor. Lägg citronen i en ugnsform tillsammans med den hackade löken. Lägg därefter kycklingen i samma form.
- Täck med ugnsfolie och placera i ugnen i ca 1,5 h.
- Ta ut och ös kycklingen med skyn (smaka av skyn, är den besk kan man hälla av lite och fylla på med kokt vatten).
- Lägg tillbaka i ugnen utan folie på 225 grader i ca 30 min. Ta ut och servera.
Valfritt: Avsluta med att toppa med stekta berberis