Background Image
0 1
Nawsaji/Kolicha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 msk Jäst Torr
6,5 dl Vetemjöl
2,25 dl Vatten Varmt vatten
0,5 dl Mjölk Rumstemp
0,5 tsk Vaniljsocker
2 msk Strösocker
1 tsk Salt
2 msk Solrosolja
2-3 dl Rapsolja Till fritering

Nawsaji/Kolicha

Friterat kurdiskt bröd

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nawsaji eller kolicha som det också heter är ett kurdiskt frukostbröd som steks/friteras i olja. Brödet är något söt i smaken och passar därför perfekt till att doppa i yoghurt.

  1. Börja med att hälla över mjölet i en bunke.
  2. Ta fram en annan bunke och lägg i jäst, socker, salt och varmt vatten. Rör om en stund till allt lösts upp och blandats ordentligt.
  3. Gör en grop i mitten av mjölet och häll över jästblandningen, blanda ordentligt.
  4. Häll över solrosoljan och mjölken. Knåda degen ordentligt med dina händer i några minuten till den känns smidig.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1 timme.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bord och rulla 6-8 bollar. Platta sedan ut en boll i taget med fingrarna (använd ej kavel), de ska vara tunna ca 5mm ej tjockare.
  7. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna, sätt på hög värme och fritera ett bröd i taget i ca 30 sek på varje sida. Serveras varma!

FoodByLaven

Kurdiskt bröd
previous
Kurdiskt bröd/Naan
next
Banankaka med dadelsirap
Kurdiskt bröd
previous
Kurdiskt bröd/Naan
next
Banankaka med dadelsirap

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here