Background Image
0 0
Kurdiskt bröd/Naan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 gram Jäst Färsk
3 dl Vatten Fingervarmt
9 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
2 msk Rapsolja
2 tsk Strösocker
1 st Ägg
Smör
Nigellafrön

Kurdiskt bröd/Naan

Kurdiskt tunnbröd med nigellafrön

Mitt enkla recept på kurdisk naan

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Det här receptet på Kurdisk bröd eller Naan som det heter på kurdiska är en förenklad variant som går snabbt att baka, istället för att använda en ugn så steker du brödet i en stekpanna. Jag brer brödet med smör medan det fortfarande är varmt och strör på nigellafrön. Nigellafrön är väldigt vanliga i det kurdiska köket och passar utmärkt till bröd.

  1. Smula ner jästen i en skål och blanda ut i vattnet.
  2. Tillsätt ca 7 dl mjöl, salt, olja, socker, ägg och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl vid behov, degen ska inte vara kladdig.
  3. Låt degen jäsa under duk i 45min.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela i 8 bitar. Knåda varje bit och rulla ihop till en bulle. Kavla eller platta ut bullarna så de blir ca 2-3mm tjocka och 15-20 cm i diameter.
  5. Värm en stekpanna på medelvärme och stek bröden i ca -3 minuter på varje sida.
  6. Bre på med smör och strö på nigellafrön.

FoodByLaven

Nawsaji/Kolicha
next
Nawsaji/Kolicha
Nawsaji/Kolicha
next
Nawsaji/Kolicha

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here