Directions
Tryffelpasta med svamp – ett busenkelt recept som smakar fantastiskt. En av våra vanligt förekommande snabb middagar här hemma, när tiden är knapp men vi ändå vill äta gott.
4 portioner:
300 g spagetti
250 g champinjoner
2 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
0,5 tsk gurkmeja
20 gram persilja
3 dl vispgrädde
3 msk kalvfond (eller svampfond)
Salt & svartpeppar enligt egen smak
Ca 1 tsk tryffelolja
Parmesanost
Rapsolja
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skär svampen i tärningar. Hacka persiljan. Pressa vitlöken.
2. Koka pasta al dente enligt förpackningen.
3. Värm en djup panna, ringla i rapsolja. Lägg i lök, vitlök och gurkmeja, stek glansig på hög värme.
4. Lägg i svampen och låt stekas till det mesta av vätskan dunstat bort.
5. Lägg i persiljan och rör om. Häll i fond och grädde. Tillsätt även salt och svartpeppar. Låt puttra på medelvärme till den blivit krämig.
6. Häll av pastan och rör ner i svampsåsen. Om du vill ha såsen mer krämig kan du använda dig av lite pastavatten. Låt pastan stå på svag värme i 2 minuter.
7. Ringla över tryffelolja och rör runt. Låt stå i 1-2 minuter och därefter servera omgående.
8. Häll upp i en skål, riv över parmesanost och mer persilja (valfritt). Njut!